Hulplijn NL zet zich in om mensen met een despressie nu direct te helpen.

Hulplijn NL zet zich in om mensen met een despressie nu direct te helpen.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport tekent een deal met 19 partijen om het aantal mensen met depressie fors terug te dringen. Alle partijen werken mee aan een meerjarenprogramma depressiepreventie dat minimaal vijf jaar zal lopen.
Doelstelling is een forse afname van mensen met depressie in 2030 met 30 procent.

Minister Schippers: “Een depressie werkt echt diep door in je leven.
Het is belangrijk dat we meer weten, eerder signaleren en het taboe doorbreken. Zodat mensen eerder hulp vragen en krijgen. Met tijdige hulp kan je zelfs voorkomen dat iemand echt in een depressie raakt.
Samenwerking is dan ook cruciaal om deze ambitieuze doelstelling te halen. Ik ben heel blij dat zoveel partijen er de schouders onder willen zetten”.

Over depressie
Iedereen voelt zich wel eens somber of down. Zo’n sombere bui kan allerlei oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een ruzie of een teleurstelling. Of ziekte of narigheid in de familie. Meestal verdwijnt die sombere bui vanzelf. Tijdelijke somberheid hoort bij het leven. Maar houdt deze somberheid lang aan of is die bijna voortdurend aanwezig? En belemmert dat je in je dagelijks functioneren? Dan is er wat anders aan de hand. Dan kan het zijn dat je een depressie hebt.

Onze krachtwerkers staan nu voor je klaar.

Via het hoofmenu kies je optie 2 en vul je het box nummer van de krachtwerker in. Je wordt dan direct doorgeschakeld met deze krachtwerker.
Is de krachtwerker niet beschikbaar kies dan optie 3 om direct doorgeschakeld te worden met een krachtwerker die direct beschikbaar is.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *